Първата прокурорка била предубедена заради участието й в следствен експеримент 

...
Първата прокурорка била предубедена заради участието й в следствен експеримент 
Коментари Харесай

Преповтарят цялото разследване за убийството на богата фермерка в Бегово

Първата прокурорка била предубедена поради присъединяване й в следствен експеримент 
Разследването за убийството на заможната фермерка от пловдивското село Бегово Красимира Куковска, упрекнат за което е бащата на двете й деца Любомир Петров, би трябвало да стартира изначало - от ден първи на досъдебната фаза. Това постанови Пловдивският областен съд, който откри процесуални нарушавания в производството. 

Делото към този момент един път беше върнато на прокуратурата от Апелативния съд в Пловдив, който откри данни за преднамереност на предходния прокурор Анелия Трифонова, тъй като тя е взела участие като статист в следствен опит. Делото беше предоставено на различен обвинител - Галина Андреева-Минчева, която е упълномощила провеждането на нов следствен опит и всички следващи дейности, преди да внесе новия обвинителен акт против Петров. Адвокатите му - Васил Василев и Светлана Званчева, обаче настояха, че и при новото следствие не са отстранени всички нарушавания, и съдът се съгласи с тях. " Не е ясно в кой тъкмо миг е настъпила предубеността на предходния прокурор, по тази причина би трябвало да бъде извършено напълно ново досъдебно произвеждане ", изясни ръководителят на състава арбитър Розалия Шейтанова. Прокурорът ще стачкува това определение пред Апелативния съд в Пловдив.

Според прокуратурата Куковска и Петров се събрали да живеят дружно още на по 18 години. Тя била заможна, тъй като наследила бизнеса на умрелите си родители,  и почнала да го глези със скъпи коли и часовници. Той харчел без мярка и в един миг тя го предизвестила да спре. Започнали кавги и дамата го предиздвикала да напусне дома й. На 11 септември 2020 година той я помолил да беседват, тя отказала и той се промъкнал в къщата й през нощта. Куковска се събудила и той я прострелял с намиращата се в стаята въздушна пушка.  Първата версия на Петров била, че тя се е самоубила, само че пушката е била открита облегната на стената. След това мъжът твърдял, че смъртата е настъпила при инцидентен изстрел, до момента в който двамата се боричкали. Срещу него има и второ обвиняване - в мародерство, тъй като след гибелта на Куковска е изтеглил 4000 лева от картата й.  Той е под домакински арест с гривна на крайници.

Куковска и Петров имат 2 деца, които все още на са 2 и 4 години. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР